Information om rådande reseläget

Svenska UD har hävt avrådan från resor till:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller avrådan till och med den 31 januari 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-12-26

Charter från Östersund till Antalya

Jämför och boka resor från ledande reseföretag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Antalya Antalyakusten, Turkiet

Nöjesliv
Prisvärt
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
Vattensport
Den långa stranden ligger inom lagom avstånd från den mysiga historiska bebyggelsen inne i Antalya. Här kan du kombinera sol och bad med närheten till en storstad.
Det finns två stränder här i Antalya. Väster om centrum ligger den 11 kilometer långa Konyaalti-stranden och österut finns Lara-stranden. Många charterhotell ligger bekvämt placerade direkt vid havet, de flesta har all inclusive som gör att du äter fritt under hela din semester. Det mest sevärda området inne i Antalya är den gamla stan, Kaleiçi. De vindlande gränderna och gatorna är omgivna av en medeltida stadsmur och en ännu äldre stadsport, Hadrianus port byggdes redan för 1 900 år sedan. Här i Kaleiçi finns flera vackra moskeer, minareter och museer men även en mysig liten hamn. Du kan tillbringa hur många timmar som helst med shopping i Antalya. Det finns både traditionella pittoreska marknader, carsi, men även flera moderna och luftkonditionerade köpcenter. Om du vill göra en liten utflykt så kan du ta med barnen till djurparken Antalya Zoo, ta en lunch i den roterande restaurangen på bergstoppen Tünektepe eller spela lite golf i närbelägna Belek. Inkastaden Machu Picchu är så välbevarad eftersom den låg så undangömt och otillgängligt, högt uppe i bergen. Här utanför Antalya finns en turkisk motsvarighet. Staden Termessos erövrades aldrig i forntiden eftersom den ligger uppe på en bergstopp. Det var först när en jordbävning förstörde vattenledningarna för 1800 år sedan som invånarna gav upp, och övergav staden.
4tim
Flygtid från Stockholm
1 / 18
Foto: aso
2 / 18
Foto: haakan
3 / 18
Foto: wildexplorer
Över 200 trappsteg till badbryggan.
4 / 18
Foto: candy
5 / 18
Foto: wildexplorer
Aspendos Teater
6 / 18
Foto: janne_s
Kamelfamilj utanför Aspendos teater
7 / 18
Foto: janne_s
Aspendos Teater
8 / 18
Foto: janne_s
Kursunlu vattenfall
9 / 18
Foto: janne_s
Bazar i Antalya
10 / 18
Foto: candy
Matlagning...
11 / 18
Foto: johan_84_
Grönt.
12 / 18
Foto: candy
13 / 18
Foto: aso
14 / 18
Foto: wildexplorer
Türkey
15 / 18
Foto: johan123
16 / 18
Foto: wildexplorer
Marknad i Turkiet
17 / 18
Foto: emelie
Aspendos Teater
18 / 18
Foto: janne_s